Ќе се реконструира уште една важна и фреквентна сообраќајница во Прилеп

Денес, градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованооски, заедно со министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, го потпишаа договорот за реконструкција на дел од улицата „Мице Козар“.

Улицата ќе биде реконструирана со средства од Меѓународната банка за обнова и развој – Светска Банка преку Проектот за поврзување на локални патишта.

Со потпишувањето на договорот, уште една исклучително важна и фреквентна сообраќајница во Прилеп ќе добие нов, современ лик и ќе стане побезбедна за сите учесници на сообраќајот.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде