1.500.000,00 ден за ФК – Победа, 600.000,00 ден за Ракометен клуб – Прилеп

Комисијата за финансирање и буџет при Советот на Општина Прилеп, одржа седница на ден 16.04.2021 година во состав Александар Китаноски-претседател, Елизабета Сурлаџија, Тони Камчески и Ирена Стерјоска Локвенец на која седница ги разгледа барањата за распределба на средства од буџетот на Општина Прилеп за 2021 година, наменети за финансирање на Здруженија на граѓани и фондации како и спортски клубови во областите од надлежност на општината, по Јавниот Повик бр. 01/2021 и по истите донесе низа одлуки кои може да ги проследите на следниот линк:

https://www.prilep.gov.mk/zapisnik-od-odrzhanata-sednicza-na-komisijata-za-finansirane-i-budhet-2/?fbclid=IwAR2l2R0zd68uzjZ0b-EawVzm0Rl4DbXG969GZAUoxxFsBOLPoB7210njQfM

Дел од буџетот на Општина – Прилеп се наменети за Фк – Победа (1.500.000,00 ден) и РК – Прилеп (600.000,00 ден)

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде